92. Prowadzenie restauracji w USA, rozmowa z Urszulą Piotrowską

by Lidia Krawczuk

W odcinku rozmowa z Urszulą Piotrowską, która od 10 lat prowadzi w Arlington pod Waszyngtonem restaurację Oby Lee. W 88. odcinku Urszula Piotrowska opowiadała o pracy w amerykańskim kasynie. Tym razem mówimy między innymi o specyfice prowadzenia biznesu gastronomicznego w metropolii waszyngtońskiej, o podejściu Amerykanów do napiwków, wspieraniu lokalnych firm w czasie kryzysu, o tym, że po upodobaniach kulinarnych można zgadywać czy ktoś jest Demokratą czy Republikaninem oraz o konsekwencjach grożących właścicielom restauracji sprzedającym alkohol nieletnim.

 

MOJA KSIĄŻKA AMERYKA I MY

Jeśli podobają Ci się moje teksty na blogu lub moje podcasty, to sięgnij po naszą książkę. Klikając w zdjęcie, przeniesiesz się na stronę z zamówieniami.

 

Sprawdź także

Subscribe
Powiadom o
guest
1 Komentarz
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Dudu
Dudu
9 dni temu

Słucham Pani regularnie, Pani Podcast podoba mi się bardzo ! Przyznam, że pytania jakie Pani zadaje są takie – jakbym sam je zadawał. Już kilkakrotnie dotykała Pani opieki zdrowotnej w USA. Proszę o jeszcze! -poprzez rozmowę z lekarzami – jak się kształcą, jak dochodzą do swoich obecnych miejsc pracy, jak wygląda prosta wizyta z ” bólem w klatce piersiowej ” a jak leczenie przypadków beznadziejnych itd itd Ja zawsze uważałem że szpitale i lekarze w USA to niedościgniony wzór, teraz mam już przekonanie że -nie, co Pani sądzi na ten temat ? Proponuję ten wątek .

1
0
Podziel się ze mną swoimi spostrzeżeniami, napisz komentarz.x
()
x